dinsdag 14 oktober 2008

De muur, Oud Beijing en een lekker dagje vrij

Nadat Nicolien en Tao Qi gistermorgen de documenten geregeld hadden, vertrokken we per mini-bus naar de Grote Muur. Het was ook deze keer weer erg indrukwekkend. Onze kanjer Roemer is grotendeels zelf naar boven gestiefeld en ze had de medaille dan ook meer dan verdiend. Leif en mama waren beneden gebleven, maar hebben genoten van het mensen kijken en die waren er erg veel. Leif doet Roemer in veel na en het duurde dus niet lang voordat Leif net als Roemer foto's wilde maken. We hebben hem maar een videobandje in de hand gedrukt, zodat het net leek of hij precies zo'n fototoestel had als zijn grote zus. Zat Roemer op een knie, deed Leif dat even later ook. Het was prachtig om te zien.

Rond half 3 vertrokken we weer en toen stond Oud Beijing op het programma. Het is eigenlijk een stukje stad, dat als een museum in de open lucht beschouwd kan worden. We vonden het erg leuk om te ervaren hoe Beijing er jaren geleden uit moet hebben gezien. Edwin heeft nog even in een opiumhuis op een bank gelegen, maar de pijp zat vast aan de tafel. We waren blij dat we zelf drinken en andere versnaperingen hadden meegenomen, want dat vlees op een stokje, waar nog een staart aan zat, leek ons toch minder smakelijk.

Ofschoon we iedere dag genieten van alle bezienswaardigheden, waren we erg blij, dat we vandaag een vrije dag hadden. Nadat we op ons gemak ontbeten hadden, vertrokken we naar de Zijdemarkt (of eigenlijk Pearl Market). We hadden de buggy op de hotelkamer gelaten, omdat deze op de Zijdemarkt niet echt handig zou zijn. Helaas vonden onze kinderen dat minder geslaagd, dus is Edwin weer gauw met hen teruggegaan naar het hotel. Sandra en ik hebben de "straatjes" afgestruind en hebben flink gesjaggerd. Toch hadden we af en toe achteraf het gevoel, dat we nog meer eraf hadden kunnen pingelen, maar ja, je moet een ander ook af en toe wat gunnen, nietwaar? We gaan een dezer dagen nog een keer terug om de rest van ons verlanglijstje bij elkaar te shoppen en dan zal er, denk ik, ook wel een koffer bij gekocht moeten worden!



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo stevensjes!

Leuk om jullie verhalen weer te lezen en leuke foto's! Waat ein mupke is het toch (en Roemer natuurlijk auch!!).
Geniet van de laatste daagjes daar, we zijn blij als jullie weer in ons kikkerlandje zijn!
Tot vrijdag,

groetjes en knoevels van,
Daniëlla, Roy & RAf

SKZM zei

Geniet nog van jullie laatste dagen in China. Koffers vol laden met chinese hebbedingen, stof, herinneringen, etc.
Voordat jullie het weten staan jullie weer op NL bodem en krijg je heimwee naar het fantastische land van jullie prachtige kids.

groetjes Karen

SKZM zei

Nog 1 nachtje en dan de lange reis terug naar huis.
Zoals ik al eerder zie; ik heb nog steeds, na 4 weken thuis te zijn, heimwee naar het land van onze dochter.
We wensen jullie een goede vlucht en ontzettend veel plezier morgen bij de aankomst.
En hopelijk kunnen we nog een klein beetje volgen hoe het jullie straks met z'n 4en thuis vergaat.

Bedankt voor het mee mogen lezen!!
Groetjes Karen