dinsdag 8 april 2008

Hier is hij dan...Taaataaa!

Gisteravond zijn we naar Hendrik Ido Ambacht geweest om het dossier en, niet onbelangrijk, de foto's van Leif op te halen. We waren op slag verliefd; wat een poepie. De foto's zijn, volgens mij, van oktober vorig jaar, dus toen was hij ongeveer 1 jaar oud.

Wat staat er zoal in het dossier? Leif is een goede eter. Nou, dan past hij goed bij zijn grote zus. Hij luistert graag muziek en is gek op speelgoed dat geluid maakt. Hij kan soms ondeugend zijn en als hij boos is kan hij erg fel reageren.

In het rapport staat verder vermeld dat hij, toen hij 8 dagen oud was, in een pleeggezin is geplaatst en daar woont hij nog steeds. We moeten toch wel erg lachen om het dagelijkse ritme, want daaruit blijkt dat hij niet veel slaapt en van 4 uur 's morgens tot 12 uur 's avonds op gezette tijden voldoende (lees veel) eet. Ik moest er toch niet aan denken dat ik maximaal iedere 4 uur wakker werd gemaakt om te eten en te drinken. Let wel: het gaat hier om de periode toen hij 1 jaar was. Hoe het nu gaat, weten we niet.

De provincie waar Leif woont heet Neimenggu (Binnen-Mongolië) en ligt in het noorden van China.

Hoe gaat het nu verder? Wij moeten een Letter of Intent opstellen en pasfoto's en een gezinsfoto scannen. Als deze door Meiling zijn goedgekeurd, zal het setje digitaal naar China worden gestuurd en dan is het afwachten, wanneer we op reis mogen. In het verleden duurde dit ongeveer 6 maanden, maar we hebben geen idee hoe lang wij moeten wachten. Wij hebben het voordeel dat de overige paperassen al in China liggen en dat alles nu digitaal gaat. We weten echter niet wat de Olympische Spelen voor impact hebben op de mogelijkheden om te reizen. Afwachten dus maar weer en jullie weten allemaal hoe goed ik daar in ben. Zeker nu me vanaf de kast zo'n lekker koppie aankijkt...

Gelukkig hoeven we ons in de tussentijd niet te vervelen; ik moet toch eindelijk verder met mijn scriptie en de zolder kan worden afgemaakt. Daarna staat het kamertje van Leif op de planning; ik vind oranje wel een geschikte kleur, maar volgens Roemer is bruin toch mooier ;-). Hmmm, daar hebben we het later nog wel over.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Waet ein sjnubelke. Heerlijk toch.
Weer ein kiendje om trots op te zin.

xxx

Sandra

Anoniem zei

proficiat met jullie zoontje Leif
we hopen dat jullie hem snel mogen gaan halen.
Groetjes van ita en bert

Anoniem zei

Angela,
Geweldig om te lezen.
Ook een zoontje voor jullie erbij.
Ik duim voor een snelle procedure.
Gefeliciteerd!!

Groetjes Esther, van Esmée en Reza.

Anoniem zei

Lieve mensen,

Heel toevallig kwamen we op jullie weblog via google en de zoektermen 'adoptie' en 'Binnen-Mongolie'. Wat een fantastisch mooie en leuke weblog. Wij willen ook nog zoiets doen, maar weten nog niet zo goed hoe. We zullen ons daar nog wel in verdiepen.

Tot onze blijde verrassing lazen we op jullie weblog dat jullie zoontje ook uit Bayan Zhuoer komt!

(Overigens hebben wij deze plaats ook niet op Google Maps o.i.d. kunnen vinden. Daarnaast hebben wij een gedetailleerde kaart gekocht van o.a. de provincie Inner-Mongolia (Nei Mengdu), maar ook daarop is dit niet te vinden.)

Wij hebben op 18 maart jl. een voorstel gekregen voor een kindje. Toen wij op 20 maart Ja hadden gezegd (wanneer zeg je eigenlijk Nee wanneer je zo vol verwachting naar een kindje uitziet) kregen wij te horen dat het een jongetje is en dat hij op 2 januari 2007 is geboren en nu in een kindertehuis in Bayan Zhuoer woont.

Wij zijn er dolblij mee en zijn daarna zo snel mogelijk met het hele dossier aan de slag gegaan. Wij hebben ons zoontje Joshua genoemd. Hij heeft een Pylorus Hypertrophie gehad (een klepje van de maagspier die niet goed sloot)en is daar na 3 maanden al voor geopereerd. Hij schijnt er nu totaal geen last meer van te hebben en het schijnt prima met hem te gaan, zo ziet het er op de foto's ook uit ;-).

Het kan haast niet anders of jullie zoon Leif heeft met onze zoon Joshua gespeeld.

Wij weten helaas ook nog niet wanneer we naar China mogen afreizen. Zo te lezen hebben wij een andere procedure dan jullie, want onze papieren worden op dit moment vertaald naar het Chinees en moeten dan nog naar China worden toegezonden.

Maar het lijkt mij heel erg leuk om met elkaar contact te hebben en te houden. Wanneer jullie dat willen, stuur ons gerust een e-mail dan wisselen we daarna verdere gegevens uit.

Lieve groeten,

Marianne en Dik
dmschalker@zonnet.nl